Majavaringu algatanud autojuht pöördus kindlustuse poole (4)

Jaanuari alguses Muhus Nurme külla küttepuid viinud ja kogemata vastu maja seina tagurdanud ning selle müüri lõhkunud autojuht pöördus juba eelmise nädala alguses liikluskindlustuse poole.

“Autojuht tegi avalduse jah,” kinnitas Salva Kindlustuse AS-i kahjukäsitleja Aivar Johanson, märkides, et autojuht oli juhtunud õnnetuse pärast ikka väga õnnetu. “Mis edasi saab, selgub järgmisel nädalal,” ütles Johanson, kes enda sõnul ei julge veel mingeid lubadusi anda, sest esialgu lähevad menetlejad vaid olukorraga tutvuma.

Eelmise nädala alguses tagurdas küttepuid toonud auto Muhus Nurme külas vastu 72-aastase Hilja Pautsi maja seina, mille tagajärjel maja nurk ja müür varisesid kohe umbes kahe meetri laiuselt alla. Mõned päevad hiljem varises elumaja kokku.

Hilja sai pärast õnnetust ajutise peavarju Muhu vanadekodus, sest pealinna tütre juurde keeldus ta minemast. Teisipäeval aga tõi AS Cramo Estonia Hiljale soojaku, kus too saab elada seni, kuni nad tütrega otsustavad, mida edasi teha. Nii Hilja kui ka tema tütar Katrin tänavad väga Cramot, kes ligi 18-ruutmeetrise kahe aknaga soojaku Kuressaarest Muhusse toimetasid.
Mitmed kindlustusfirmad ei ole sellise probleemiga varem kokku puutunud.

“Päris sellist juhust Ifi ajaloos ei ole olnud, et maja kokku kukub, kuid maja kahjustamist on ikka ette tulnud,” märkis IF Kindlustuse kommunikatsioonijuht Heidi Vilu, lisades, et sellisel juhul on kindlustusfirma hüvitanud remondi maksumuse. Tavapäraselt hüvitab liikluskindlustus taastamise kulud, kuid Vilu sõnul võib antud juhtumi puhul kõne alla tulla ka turuväärtuse hüvitamine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)