Head kohaliku toidu edendajad!

Saarte Koostöökogu korraldab 21. jaanuaril Leisis Allika Villas kohaliku toidu teemalise tööseminari. See on jätk Hiiumaa õppereisil alustatud diskussioonile.

Meie soov on üritusele taas kaasata inimesi, kes on seotud kohaliku toidu tootmise, töötlemise ja pakkumisega. Samuti omavalitsustöötajaid, kelle otsustusvaldkonnaks on haridusasutuste sööklates pakutava toidu päritolu suunamine ja kes soovivad aidata kaasa kohaliku ettevõtluse edendamisele.

Tööseminari otsesed eesmärgid on järgmised:
* Ühiselt läbi mõelda ja kirja panna kohalikul toorainel põhineva toidu tarbijateadlikkuse ja kasutusaktiivsuse suurendamisele suunatud tegevused (sh teavitusüritused, koolitused, publikatsioonid) käesolevaks aastaks.
* Ühiselt läbi mõelda ja kirja panna kohaliku toidu tootmise ja töötlemise suurendamisele kaasaaitavad tegevused. Mõtleme, millised on tänased probleemkohad ning mida saame ühiselt ette võtta, suurendamaks inimeste huvi väikeettevõtluse ning toiduainete väiketöötlemisega tegelemise vastu.
* Saare-, Hiiu- ja Läänemaa ühisprojekt “Kohalik toit kohalikule toidulauale”. Projektis osalejate kaardistamine ning projekti tegevuskava planeerimine.
* Kogukonnaköökide projekti “Kogukonnaköögid käima” tegevuskava planeerimine.

Tööseminarile ootame kuni 20 inimest, k.a Saarte Koostöökogu esindajad (2):
– Saaremaa talupidajate liit (2);
– Saare Mahe MTÜ (2);
– omavalitsuste esindajad (5);
– kogukonnaköökide esindajad (5);
– kohaliku toiduga seotud ettevõtjad (4).
Palun saatke oma ettevõttest/organisatsioonist kandidaat, kes võiks osaleda üritusel koos lühiselgitusega, kuidas olete nimetatud teemaga seotud.

Tööseminari ametlik osa kestab kell 11–18, millele võib osalejate soovil ja eestvedamisel järgneda kohalike toitude valmistamine ja maitsmine. Koos osalemissooviga andke palun teada, kas ja mis toitu olete valmis mitteametlikus osas teistele tutvustama. Soovijatele on tagatud transport. Lisainfot saab SKK nõustajalt (Sulvi Munk, tel 56 210 102 või sulvi.munk@skk.ee).

Koit Kelder
Tegevjuht

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)