Puhastusseadmete valmimine hilineb neli kuud

Möödunud aasta 4. oktoobriks valmima pidanud Kuressaare reoveepuhasti rekonstrueerimis- ja laiendamistöödega loodetakse lõpule jõuda tänavu veebruaris.

“Üle koera saba on veel saada,” ütles AS-i Kuressaare Veevärk juhatuse liige Ain Saaremäel, kelle sõnul takistab tööde lõpetamist reoveemahutites sajuveest tekkinud jää, mis ei võimalda pumpasid ja segureid tööle panna. “Me küll kurjustasime oma ehitajaga natuke, et nad oleksid pidanud hoolsamad olema ja vett järjest välja pumpama, aga ikkagi jäi teatud sade sinna põhja ja see on ära külmunud,” rääkis Saaremäel, kelle sõnul peab ehitaja nüüd hakkama jääd sulatama.

Saaremäeli sõnul loodavad nad puhasti käima saada veebruaris, kuid asjade tegelik kulg sõltub ilmastikust ja ehitaja suutlikkusest probleemidega toime tulla. Möödunud aastal alanud Kuressaare reoveepuhasti rekonstrueerimis- ja laiendamistööde tulemusel rekonstrueeritakse ja võetakse uuesti kasutusele vana reoveepuhasti ja rajatakse uus reovee jääkmuda töötlemise kompleks metaankäärituse reaktori baasil. Reoveepuhasti uuenduskuuri rahastavad KIK ja AS Kuressaare Veevärk, tööde maksumus on 72 miljonit krooni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)