Kuressaare sõidueksamite TOP-is teine

Maanteeameti andmeil sooritas läinud aastal riikliku sõidueksami Kuressaares koguni 86,6 protsenti eksamile ilmunutest. Kuressaarest eespool on vaid Valga, kus eksami läbinute protsent on veidi kõrgem – 87. Seevastu näiteks Tallinnas sai sõidueksami tehtud 46,8% juhilubade taotlejaist ja Raplas vaid 40,4%.

Juhiluba taotles maanteeameti pressiesindaja Timo Vijari sõnul Kuressaares 938 inimest, neist sooritas sõidueksami edukalt 812. Eksamil ebaõnnestujaid oli 126. Võrdlusena olgu toodud 2009. aasta andmed, mil Kuressaares oli sõidueksami sooritajaid 1297 ja eksami sooritas neist 1001 inimest (77,2 protsenti).

Sõiduõpetaja Taavo Tenno omanimelisest autokoolist arvas nii hea tulemuse taga olevat ühelt poolt autokoolide hea töö, teisalt aga Kuressaare liiklusolud. “Me ei saa ennast ikka võrrelda Tallinnaga, kus on valgusfoorid ning ridade ja radade vahetamisega on võimalik eksamil ka rohkem vigu teha,” ütles ta. Tenno sõnul on kohalikele autokoolidele kosutavalt mõjunud ka kohapealne konkurents – järjekordi autokooli praktiliselt enam ei ole ja kooli valides arvestatakse juba kvaliteetsema õpetusega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 80 korda, sh täna 1)