Andres Sõnajalg võitis kohtuvaidluse SEB pangaga (8)

Jaanuari alguses jõustus Tallinna ringkonnakohtu otsus, mis lõpetas Andres Sõnajala kohtuvaidluse SEB pangaga, lahendades asja lõplikult Sõnajala kasuks.

Sõnajala teatel on tegu pea 15 aastat tagasi võetud 1,5 miljoni krooni suuruse eraisikulaenuga, mille tagastamist püüdis pank teatud perioodil takistada. “Kümme aastat tagasi leidis pank sobiva võimaluse ühe varasema kohtuvaidluse tõttu arestida Andres Sõnajala pangakontod ning eluasemelaenu polnud tal enam võimalik üle kanda. Pank keeldus aga Sõnajalalt laenu tagasimakseid ka sularahas vastu võtmast,” rääkis Sõnajalg Äripäevale.

Andres Sõnajala kinnitusel nõustus kohus temaga ja leidis, et pank ise muutis laenu tagasimaksmise võimatuks ja et sellises olukorras ei tohtinud pank lugeda Sõnajalga lepingut rikkunuks ega temaga lepingut lõpetada. “On heameel, et Eesti kohtusüsteem on jõudnud tõele jälile ning seadnud õigluse jalule. Olgugi et see otsus minu elus sisuliselt enam midagi ei muuda, sest laen on pangale niikuinii juba ammu tasutud, usun, et see on positiivne sõnum väga paljudele eestlastele, kes tunnevad praegu, et pangad on neile tõeliselt liiga teinud,” kommenteeris Andres Sõnajalg.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)