Toidupank tahab kolida maavalitsuse majja (11)

Üle Eesti hoogsalt käivitunud Toidupanga-nimeline ettevõtmine on Saaremaal alustanud koostööd MTÜ-ga Meelespea ja soovib viieks aastaks oma käsutusse saada ruume Saare maavalitsuse keldris, kus varem tegutses juuksurisalong.

Maavanem Toomas Kasemaa sõnul suhtutakse maavalitsuses kodanikualgatustesse igati soosivalt ning seega ei oleks neil ka midagi Toidupanga keldrikorrusele kolimise vastu. Paraku eeldab riigipinna kasutuselevõtt kindlaid protseduure ning maasekretär Jaan Leivategija ütles, et kindlasti võtab paberimajandus ja kooskõlastuste saamine aega mitu kuud.

Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja asetäitja Anneli Tõru kiidab oma sõnul Toidupanga koostöö MTÜ-ga Meelespea igati heaks. Ainuüksi Meelespea viimane korraldatud jõuluturg, millega toetati 42 peret 51 000 krooniga, näitas, et igale abivajajale läheneti personaalselt ning abistati just seal ja sellega, mida kõige enam vajati.

Tõru arvates oleks maavalitsuse majas asumine positiivne juba asukoha poolest – käepärane nii abivajajatele kui ka näiteks sotsiaaltöötajatele. Toidupanga Saaremaa piirkonna koordinaator Elo Naaber ütles eile, et kuna mündikampaania, millega kogutakse raha Toidupanga käivitamiseks, on alles käimas, tahaksid nad enne sellega lõpule jõuda, mitte uisapäisa ja kiirustades veksleid välja käia.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)