Seeder Agri lõpetas piimatootmise

Saaremaal keskmise suurusega tootjate hulka kuuluv Seeder Agri OÜ lõpetas aasta alguses piimatootmise ja keskendub edaspidi lihaveiste kasvatamisele.

Seeder Agri OÜ eestvedaja Ossi Tapio Loukkojärvi ütles Saarte Häälele, et piimatootmise lõpetamine oli ette plaanitud seoses üleminekuga lihaveiste kasvatamisele. “Ei viitsinud enam tegeleda, sest kui on kaks lüpsjat ja teine jääb haigeks, siis on ikka paras jama,” selgitas Loukkojärvi, kes ise lüpsmisega tegeleda ei soovi. Samas kinnitas soomlasest põllumees, et Saaremaalt ta lahkuda ei kavatse ja tegutseb siin edasi.

Saaremaa liha- ja piimaühistu esimees Paul Alas ütles, et veel mullu müüs Seeder Agri piimatööstusele üle 220 tonni piima, parematel aastatel on osaühing tootnud ka üle 500 tonni. Alas rääkis, et taolise suurusjärguga tootjate puhul on Saaremaal piimakarjast loobumine üsna haruldane, küll aga tuleb ette omanikuvahetust. Praegu on Saaremaal säilinud ligi 70 tootjat ning teadaolevalt plaanib sel aastal tegevuse lõpetada veel vähemalt üks väiketootja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 156 korda, sh täna 1)