Juhtkiri: Mida saab 55 euro eest?

55 euroga saab käia nädal aega toidupoes, kui pere pole väga suur ja kui mõistlikult majandada. 55 eurot peab maksma eakas inimene aastas, et talle toodaks koju tema enda väljateenitud pension. Kas pole mitte ebaõiglane? Oled eluaeg rabanud tööd teha ning siis äkki tahab seesama riik, kellele sa oled oma palgast maksusid maksnud, et annaksid ära nädalase toiduraha.

See tundub pehmelt öeldes nöörimisena, sest on ju need inimesed, kes on sunnitud kasutama Eesti Posti pensionide-toetuste kojukande teenust, ühiskonna väetim osa, keda selmet maksma panna, tuleks hoopistükkis toetada. Pole ju ilmselt haruldane ka säärane asjade käik, kus seesama inimene, kes maksab pensioni kättesaamise eest Eesti Postile (sest riik on nõnda tahtnud), kirjutab järgmisel päeval avalduse vallamajja sotsiaalabi saamiseks, sest ta lihtsalt ei tule oma pisku pensiga välja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)