Päästeauto juhi osavus hoidis ära suurema õnnetuse (4)

Pühapäeval juhtus omamoodi õnnelik õnnetus Kuressaare päästekomando paakautoga, mis Salme vallas sündmuskohalt Kaimri külast naastes tehnilise rikke tõttu teelt välja lumehange sõitis.

Saaremaa päästekeskuse juht Margus Lindmäe ütles, et kustutusauto kraavisõidu põhjustas roolisüsteemi rike, mille tagajärjel keeras parem esiratas end järsku põiki. Õnneks suutis auto roolis olnud Ivar Tänak sõidukit ohjata ja suunas masina kõrgesse teeäärsesse lumehange.

“Seega sai kannatada ainult lumehang, autole lõppes õnnetus aga õnnelikult – mitte ühtegi kriimu ei saanud,” sõnas Lindmäe. Tema sõnul on kustutusauto läbinud tehnilise kontrolli ja ülevaatuse, kuid mingit viga nende käigus ei avastatud. Seepärast ei oska ega taha Lindmäe kedagi selle õnnetuse põhjustamises ka süüdistada – ei oska ju sellist viga ükski mehaanik nii-öelda lambist otsima minna.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)