Meeldetuletus: katustel varitsev jää ja lumi on ohtlik (1)

Kuressaare linnavalitsus paneb maja- ja kinnistuomanikele veel kord südamele, et hoonete katused saaks tingimata üle vaadatud ja vajadusel tekkinud jää ning lumi maha aetud. Kukkuv jää ja lumi võib jalakäijatele ohtlik olla, tagajärgede eest vastutab aga maja- või kinnistuomanik.

“Katuse puhastamisel tuleb järgida ohutusnõudeid nii katusel, kui ka allatuleva lume puhul kõnni- või sõiduteel,” selgitas heakorra- ja järelevalve spetsialist Heino Vipp. Vipi sõnul tuleb vastav lõik eraldada küll ohutuslindiga, kuid vaid see lume ja jää koristamisest ei vabasta. “Ohutuslint on ajutine lahendus, jää ja lumi tuleb siiski ära koristada.”

Heakorra- ja järelevalve spetsialisti sõnul tuleb hooldada ka kõnniteid, tehes libedustõrjet vajadusel mitu korda päevas. “Temperatuuri kõikumine teeb kõnniteed eriti libedaks, seetõttu tuleb kasutada graniitsõelmeid, soovitavalt 2-4 mm,” sõnas Vipp.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 59 korda, sh täna 1)