Ülikoolide esindajad arutasid Saaremaal tulevikuplaane

Eile ja üleeile kogunesid Saaremaal ülikoolide keskuses kõikide Eesti avalik-õiguslike ülikoolide esindajad, et arutada ühiselt tulevikuplaane ja vaadata üle ka õppekavad.

“Meil on traditsiooniks saanud, et kord semestris kohtuvad omavahel kõikide avalik-õiguslike ülikoolide esindajad, prorektorid ja õppetegevuse korraldamisega seotud juhid, et arutada hetkel aktuaalseid teemasid,” ütles Saarte Häälele Tallinna ülikooli akadeemiline prorektor Priit Reiska, lisades, et kohtumisest võtsid osa ka haridusministeeriumi esindajad ja SA Archimedes vastava valdkonna inimesed.

Reiska sõnul organiseeris seekord selle kohtumise Tallinna ülikool ning nad otsustasid kasutada ülikoolide keskust Saaremaal. Reiska kinnitusel on kaugel saarel olemise pluss see, et saab kaks päeva rahulikult tegeleda tähtsate küsimustega, ilma et igapäevatoimetused ja kohustused vahele segaksid.

”Seekord oli päevakorras kõik õppekavade dubleerimise ja ühisõppekavadega seonduv,” rääkis Reiska. Ta selgitas, et Eesti ülikoolidel on väga palju erinevaid õppekavasid, millest osa on suhteliselt sarnased, ning koos vaadatakse üle võimalused natuke rohkem korrastatust luua. ”Kas siis õppekavade sulgemise või ühisõppekavade loomise kaudu,” märkis Priit Reiska, lisades, et arutati ka kvaliteedi ja akrediteerimisega seonduvaid küsimusi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)