Maagümnaasiumid said hingetõmbeaega (1)

Maagümnaasiumid said hingetõmbeaega

UHIUUES BASSEINIS: Tõnu Erini sõnul plaanitakse Leisis lisaks praegusele keskkonnahariduse õppesuunale lisada keeleõpe ning majandus ja ettevõtlus.
Foto: Raul Vinni

Haridus- ja teadusministeeriumi õppekava talituse juhataja Ain Tõnisson kinnitas eile Saarte Häälele, et maagümnaasiumidele on tõesti antud kolmele õppesuunale üleminekuks nn hingetõmbeaega ning senise 2011.–2012. õppeaasta asemel tuleb uuele õppekavale üle minna 1. septembriks 2013.

Otsus teeb rõõmu nii Orissaare gümnaasiumi kui ka Leisi keskkooli direktorile, sest ehkki juba 2014. aastal peavad gümnaasiumi-keskkooli lõpetajad saama lõputunnistused uute tingimuste kohaselt, annab pikendus veidikene mänguruumi.

Kui Leisis plaanitakse lisaks praegusele keskkonnahariduse õppesuunale lisada keeleõpe ning majandus ja ettevõtlus, siis Orissaares räägitakse lisaks merenduse ja riigikaitse eelkutseõppele sotsiaalalast ja loodussuunast.

Mõlema kooli direktorid kinnitavad, et on valitud suundadega tegutsenud juba pikemat aega, eelmisest õppeaastast vähemalt, ning nad loodavad, et nende koolid jätkavad endisel kujul siiski ka tulevikus. “Meie oleme vallalt saanud mandaadi jätkata keskkoolina nii kaua, kuni riik vahele ei sega,” sõnas Leisi keskkooli direktor Tõnu Erin.

Orissaare gümnaasiumi juhtiv Peeter Hansberg märkis, et võetud kursil jätkatakse rahulikult. “Ees on riigikogu valimised, ega me ei tea, mis need meie hariduspoliitikasse toovad,” märkis Hansberg. Saare maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Raivo Peeters on veendunud, et kui Orissaares jätkub õpilasi veel kolmeks aastaks, siis Leisis on olukord nutusem, sest keskkooliosas on üle 20 õpilase ette näha veel kaks aastat – praeguses 7. klassis on 12 poissi-tüdrukut.

“Kui arv langeb alla selle kriitilise piiri, on olukord hull,” märkis Peeters, lisades, et ega tegelikult olegi siin maakoolidega mingeid reforme vaja korraldada – aeg paneb ise paika, kuhu kool jääb. Kui on lapsi, saab kooli pidada, kui neid ei ole, siis lihtsalt ei saa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)