Lumetorm häiris bussiliiklust

Üleeile õhtul väljas möllanud torm põhjustas maapiirkondades liinibusside hilinemisi ning osa liine jäi ka teenindamata. “See, et buss ei tulnud, on paratamatus,” ütles eile hommikul Veerel Ojukülas umbes tund aega bussi oodanud Eimar Kivi.

 “Bussil ei olnud seal süüd, sest see tee oli täis tuisanud. Kui on palju tuult ja tormi, siis ei saa sealt läbi, kuna see on kõrvaltee ja sealt käib buss vaid üks kord nädalas reedeti,” rääkis ta. “Pole parata, isegi postiauto ei saanud läbi,” ohkas mees. AS-i Harjumaa Liinid Saaremaa osakonna juhataja Mati Maas ütles, et kõik liinid said teenindatud, vaid kl 8.25 Ojukülas olema pidanud buss sinna ei sõitnudki, kuna tee oli kinni tuisanud.

Teistel bussidel võis Maasi sõnul olla 15-minutilisi hilinemisi. “Üleeile õhtul Mustjalast edasi Tagaranda sõitnud buss – kui ta sinnapoole sõitis, siis oli sahk just käinud, no ja 10 minutit buss seal siis ootas ja tagasi tulles bussijuht enam oma jälgi ei näinud,” kirjeldas Maas. Eile kl 12.40 vajus Rahustes buss teelt ära. “Kohalikud teetöölised läksid kohe appi, aga ka nendel oli olnud tee peal püsimisega raskusi. Buss hilines linna kolm tundi. Asendusbuss läks Salmele vastu graafiku järgi väikese hilinemisega,” rääkis Maas.

Ida-Saaremaad teenindava GoBusi Saaremaa vanemdispetšer Ülle Magus-Lehtmäe ütles, et neil jäi eile hommikul teenindamata Saareküla piirkond, kuna teemeistrid aitasid üleeile õhtul ühte nende bussi Saarekülas kolme masinaga välja. “Buss oli Saarekülas lumevangis õhtul umbes kella kümneni. Meile tuli ka teemeistritelt korraldus hommikul sinna bussi mitte saata, info käis läbi ka raadiost,” lausus Magus-Lehtmäe.

Ta lisas, et eile hommikul jäi teenindamata ka Nõmmküla piirkond, kuna hommikune buss jäi Pädastes kinni. “Abistajateks olid taas vastutulelikud ja abivalmis Orissaare teemeistrid. Orissaarest alates Kuressaarde sai liin taas teenindatud,” ütles ta. Ülle Magus-Lehtmäe lisas, et GoBus-i Saaremaa liinide eriolukordade kohta saab infot nende dispetšeri telefonilt 52 95 603. Harjumaa Liinide Saaremaa bussiliikluse kohta saab infot dispetšeri telefonilt 45 45 020 kõigil nädalapäevadel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)