Kuivad küttepuud said otsa (10)

Kaks külma ja lumerohket talve on põhjustanud selle, et kuivi lõhutud küttepuid hankida on väga raske ning küttepuudega kauplejatel on siiani varutud kaup juba maha müüdud.

Kui detsembris võis ajalehe kuulutusterubriigist leida üsna mitmeid kuulutusi, kus pakuti müügiks kuivi ja lõhutud küttepuid, siis aasta alguses oli niisuguseid kuulutusi vaid paar ja nendeski kuulutustes toodud telefoninumbritelt vastati Saarte Häälele, et kuivad puud on neil lihtsalt otsas.

“Puude tegemine on raskendatud,” ütles FIE Lauri Mägi Saarte Häälele. Hetkel ei saa suure lume tõttu ka metsatööle minna. “Inimestel ei ole puid ka kuhugi panna,” selgitas Mägi olukorda, kus enamik hoove on lume all ning isegi kui oleks võimalik tellijale puid viia, ei mahu tooja autoga hoovi ning sinna ei mahu ka puud.

Ka Reta Puidust öeldi, et kuivad küttepuud on otsas, kuid kuivatamist vajavaid puid nad inimestele siiski koju viivad, juhul kui hoovi sisse pääseb. Reta Puidust saab osta 0,3- ja 0,5-meetriseid kuivatamist vajavaid halge ning ka 3-meetrist märga puitu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)