Uuel õppeaastal saab Kaali koolis ratsutada (3)

Järgmisel õppeaastal on Kaali koolil plaanis lülitada valikainena 4.–5. klassi tunniplaani ratsutamine.

Kooli direktori Marjana Prii sõnul on rohkem küll tegemist sellise loodusetundmise ja ökoloogiatunniga, kus õpitakse nii loomade hooldamist kui ka tutvutakse nende vajadustega, kuid sellele kõigele lisandub veel ratsutamise algõpe.

“Ega me päris pioneerid sel alal ole, sarnane tund on ka ühes mandrikoolis,” teab koolijuht, lisades, et valikainet kavatsetakse õpetama hakata Kõljala talli baasil. Kaali koolil on plaanis veel teinegi uuendus – nimelt tuua sügisest tundide aeg varasemaks, et need algaksid kell 8.15 praeguse kella 9 asemel. “Siis saaksid lapsed ka varem koju,” märkis Prii, kelle sõnul on praegu mõne kaugemalt käiva lapse koolipäev ikka väga pikk. “Üks tüdruk tuleb kodust välja näiteks kell 7.15 ja jõuab õhtul koju pärast kella 17.”

Et tunnid saaksid varem alata, on Pihtla vallavalitsus lubanud sõitma panna kaks koolibussi. Mis aga puutub tänavusse õppeaastasse, siis veebruaris algab üheksandikele autokool, mille tunnid toimuvad laupäeviti. “Kui on ka vallarahva seas huvilisi, kes sooviksid juhilube saada, on nad teretulnud meiega liituma,” sõnas koolijuht.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)