Ristiku lasteaed sai jõulukingiks Triibu ja Mummu

Ristiku lasteaed sai jõulukingiks Triibu ja Mummu

TRIIBU JA MUMMU KOOS SÕPRADEGA: Vasakult Maarja-Liisa Pensa, Krete Käsk ja Merit Vinkel.
Foto: Egon Ligi

Kuressaare Ristiku lasteaed sai kunstnik Anne Olopilt jõulukingiks maali “Triibu ja Mummu sõbrad”. Lasteaia juhataja Monika Talistu on kingituse üle rõõmus ja tänab kunstnikku kogu lasteaiapere poolt.

“See oli meile suur üllatus, kui tuli Anne Olop, maal kaenlas, ja ütles, et see pilt on meile,” rääkis Talistu, lisades, et kunstnik valis ise maalile ka koha ning see sobib sinna ideaalselt – kaelkirjak Mummu ja sebra Triibu oleks nagu loodud just selle maja jaoks.

Anne Olop ise ütles, et tegelikult tegi ta pildi Saaremaa kunstiklubi möödunudaastase näituse tarvis. “Teen neid näitusepilte alati suure rõõmuga ning siis mõtlen, kellele võiks neid kinkida,” avaldas ta. Olop on oma näitusetöid varemgi ära kinkinud ning alati mõelnud ka sellele, et pilt saajale sobiks. Nii näiteks sai 2009. aasta näitusepildi endale punkaripoiss, kes pildil kujutatud oli, ja üks varasem koeramaal läks haigla lasteosakonda.

“Triibu ja Mummu” tundusid aga sobivat Ristiku lasteaia interjööriga, on seal ju rõõmsavärvilised triibulised koridoripõrandad. “Eks me peame nüüd vaatama, et mummud ka lasteaeda saame,” naeris Talistu, kelle sõnul annab kingitus neile omakorda inspiratsiooni kujundusega edasi mängida. “Võib-olla teeme näiteks õpetajatele mummulised T-särgid,” mõtiskles ta.

Üldse peavad aga nii Talistu kui ka Olop lasteaeda heaks ja sobilikuks kunstinäitamise kohaks. “Tegelikult on ju lasteaed üks kunstimaja, sest laste joonistusi on ju pidevalt seintel. Kui sinna lisandub veel päris kunstniku töö, annab see kindlasti lastele kunstiga kokkupuutumise kogemust, kas või teadmise, et maalil olevale loomale, olgu ta nii armas kui tahes, pai teha siiski ei tohi, sest pilte tuleb vaadata silmadega,” rääkis lasteaia juhataja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 115 korda, sh täna 1)