Inimesed külastavad hambaarste järjest vähem (8)

Kord aastas või sagedamini hambaarsti juures käivate elanike osakaal on aasta-aastalt langenud ning mullu külastas hambaarsti vaid 36 protsenti inimestest, vahendas BNS sotsiaal- ja turu-uuringute firma Saar Poll uuringut.

2005. aastal külastas hambaarsti uuringu andmetel 48 protsenti inimestest. Inimesed põhjendavad seda, miks nad ei käi soovitusele vastavalt vähemalt kord aastas hambaarsti juures, enamjaolt kaebuste puudumise või majanduslike põhjustega. Majanduslikel põhjustel minemata jätnute osakaal oli mullu 15 protsendi võrra suurem kui 2009. aastal.

Hambaarsti aasta jooksul külastanutest 39 protsenti on seda teinud ühel korral, 29 protsenti kahel korral ning 30 protsenti sagedamini. Vastajaist, kes pole viimase 12 kuu jooksul hambaarsti juures käinud, 44 protsenti käisid seal viimati kahe aasta jooksul, 14 protsenti kolm aastat tagasi ja sama paljud neli või enam aastat tagasi. Vastanuist 28 protsenti ei mäleta, millal nad viimati hambaarsti külastasid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)