Vabatahtlikud aitasid liuväljalt lund rookida (2)

Vabatahtlikud aitasid liuväljalt lund rookida

LUMEST PUHTAKS: Koos emaga oli tulevast liuvälja puhastama tulnud ka 7-aastane Cathrin, kes oma väikese labidaga usinalt teed rajas ning jõudis pärast ka lumelükkamisel suureks abiks olla.
Foto: Egon Ligi

Eile võis Kuressaare pargis Lossikonna kohviku juures näha lumelabidaga inimesi, kes usinalt jää pealt lund ära ajasid, et lähiajal oleks võimalik seal liuväli avada. Paljud neist olid reageerinud üleskutsele, kus paluti abi lumelükkamiseks.

“Mina lugesin Facebookist üleskutset ja mõtlesin, et lähen ka,” ütles esimesena lumelabidaga kohal olnud Kätlin, kes oli kaasa võtnud ka oma väikese tütre ja vanaema. “Loomulikult tulen ma siia uisutama ka,” lisas Kätlin hoogsalt lund lükates. Vabatahtlikke kutsus appi Kuressaare linna noorsootöötaja Lindia Lallo, kes ise lausa kahe labidaga lund kühveldas ja ütles, et Kuressaare linn on valmis liuvälja avamist kastmisega toetama.

“Põhieesmärk ongi lumi pealt ära saada,” rääkis liuvälja rajamise eestvedaja, OÜ Lossikonn esindaja Kelli Mäeots, lisades, et kui lumi on ära lükatud, sõltub kõik ilmataadist. “Kui jää on külmunud, saab siluma hakata,” sõnas ta, märkides, et kui tuleb külma, siis ideaalse ilma korral saab liuvälja avada juba nädala pärast. Liuväli tuleb valgustatud ja kohapeal on võimalik ka uiske laenutada. “Tänan kõiki vabatahtlikke, kes appi tulid,” sõnas Kelli Mäeots, avaldades lootust, et uisutama pääseb juba õige pea.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)