Teemehed käisid jää paksust mõõtmas (4)

Teemehed käisid jää paksust mõõtmas

KÜMME TOLLI: Kuigi Kuivastu–Virtsu jäätee rajamist eelmisel talvel uuriti, jäi trass siiski avamata.
Foto: Margus Muld / ERR

Teemehed käisid eile Suure väina ja Soela jää paksust mõõtmas. Millised on tulemused ja kui kaugel on jääteede rajamine, selgub lähiajal. Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu sõnul on praegu käimas eeluuringud ja jääteede avamise aega on prognoosida raske.

“Esialgu pole midagi veel kindel, kõik sõltub ilmast. Samuti pole veel paigas täpsed jääteele pääsemise kohad – need selguvad eeltööde käigus,” rääkis Kasesalu BNS-i teatel. Kui praegused ilmastikuolud kestavad, siis võiks Kasesalu sõnul jääteede avamisest rääkida jaanuari lõpus, kusjuures senise praktika kohaselt võiks esimese talitee avada Haapsalu ja Noarootsi vahel.

Vastavalt majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusele korraldab
maanteeamet kuue talitee rajamise: Virtsu ja Kuivastu, Rohuküla ja Heltermaa, Rohuküla ja Sviby, Soela ja Sõru, Haapsalu ja Noarootsi ning Lao ja Kihnu vahel. Neist jääteedest viis asuvad mandri ja Lääne-Eesti saarte vahel ning üks (Haapsalu–Noarootsi) lühendab teekonda kitsa merelahe piirkonnas.

Praegu puudub maanteeametil Kasesalu sõnul info mitteametlike jääteede kohta. Eelmisel talvel avas maanteeamet neli jääteed: Haapsalu–Noarootsi, Rohuküla–Vormsi, mandri ja Hiiumaa ning Hiiumaa ja Saaremaa vahel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 70 korda, sh täna 1)