Muhu muuseumiaastast emotsioonideta

Muhu muuseumi külastas lõppeval aastal 14 000 inimest, neist piletiga külastajaid 13 220. Turiste käis meil maailma väga erinevatest paikadest: Soomest, Lätist, Saksamaalt, Leedust, Hollandist, Prantsusmaalt, Rootsist, Jaapanist, Hiinast, Venemaalt, Ukrainast, Tšehhist, Slovakkiast, Hispaaniast, Kreekast, Kanadast, Ameerikast, Itaaliast, Austriast, Šveitsist, Austraaliast, Afganistanist, Nepaalist, Poolast, Indoneesiast.

Loomulikult oli palju lapsi, noori ja täiskasvanute gruppe Eestist. Muhulased ise võiksid olla aktiivsemad, seda enam, et sissepääs on neile ju tasuta. Populaarsed olid meie muuseumitunnid, mida külastas kokku 535 inimest. Muuseumi omatulu plaan oli sel aastal 423 400, täitmine 1.12.2010 seisuga 451 268 krooni. 1. detsembri seisuga oli muuseumis arvel 11 610 museaali, neist 411 lisandunud sel aastal.

Oma fondide ja mujalt hangitud materjalide abil on Koguvas korraldatud 13 näitust. Lisaks neile avati meie abiga Saaremaa muuseumis Signe ja Arseeni Mölderi mälestusnäitus. Minul isiklikult on ääretult hea meel, et Muhu muuseumil on palju sõpru, kes on annetanud meie kogudesse esemeid, fotosid ja erinevaid dokumente ning on meie üritusi ja ettevõtmisi toetanud nii finantsiliselt kui ka moraalselt. Suur tänu Koguva küla rahvale sõbraliku ja mõistva koostöö eest! Tuhat tänusõna muhu taidlejatele, eriti Ätse ja Tokkroesi väledatele tantsijatele ja Lõõtsmoorikutest pillimängijatele!
Ilma teieta oleks meie suvine õuemuru Toomal tühi ja rõõmuta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)