Keskkonnaamet palub veelinde mitte toita (1)

Keskkonnaameti teatel on veelindude käitumisnorm rännata talveks lõuna- ja läänepoolsetele talvitusaladele. Läänemeri pole kinni külmunud ning linnud saaksid praegu veel lõuna poole vabasse vette toiduotsingutele rännata, mistõttu pole keskkonnaameti kinnitusel mõistlik sinikaelparte ja kühmnokk-luiki asulates toita.

“Linde talvel toites meelitame neid muutma oma käitumisharjumusi, see aga on halb ja kohati ka ohtlik nii lindudele kui ka inimestele,” ütles keskkonnaameti looduskaitsebioloog Tõnu Talvi. Inimese naabrusesse peatuma meelitatud veelinnud kaotavad olulise osa oma füsioloogilisest võimekusest ja instinktidest.

Pealegi pakuvad inimesed lindudele enamasti saiatooteid, mis on sulelistele sobimatu toit, kahjustades nende seedeorganeid ja üldist tervist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)