Kaire Tali värvikas maailm

Kaire Tali värvikas maailm

 

Pealkirja “Talve värvid” all näitab Saaremaa kunstistuudio näitusel oma gobelääne ja talviseid salle tekstiilikunstnik Kaire Tali. Näituse tööd on sedavõrd eriilmelised, et väljapanekut võiks pidada grupinäituseks.

Tali armastab oma töödes kasutada väga erinevaid materjale, erinevaid vorme. Piltvaibad jutustavad oma lugusid, kohevad sallid meelitavad puudutama ja proovima. Siidsallid on kas käsitsi maalitud või hoopis kokku õmmeldud tavatult vallatutest kangastest.

Kaire Tali lõpetas Eesti riikliku kunstiinstituudi tekstiilierialal 1983. Ta on Eesti kunstnike liidu ja Eesti tekstiilikunstnike liidu liige ning Eesti disainerite liidu asutajaliige. Tali kuulub ka vaibakunstnike rühmitusse Vaba Tahe, kes 1997. aastast tegutseb tekstiilistuudios. Rühmitus ühendab erinevate põlvkondade kunstnikke, keda iseloomustab aktiivne näitusetegevus ja põimevaiba traditsioonide alalhoid.

Tali loomingut sai Kuressaare raegaleriis vaadata 2008. aasta mais Katariina gildi kunstnike näitusel “Meie pühapäev”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 206 korda, sh täna 1)