Esimene europension toob panka rohkem rahvast

Esimene europension toob panka rohkem rahvast

Foto: Egon Ligi

Seoses euro tulekuga on pangakontorites tavapärasest oluliselt pikemad järjekorrad, mis tähendab, et oodata tuleb vahel kuni pool tundi. Lisaks tuletab Swedbank meelde, et täna on pensionipäev, mis toob kontoritesse veelgi rohkem kliente. Seega tasuks neil, kel vähegi võimalik, pangakontorisse minemist veidi edasi lükata.

Swedbanki Kuressaare kontori juht Ave Reimaa-Lepik ütles Saarte Häälele, et uue aasta alguses on Kuressaare kontori külastatavus kasvanud. “Ootejärjekord on kohati kuni pool tundi ja siinkohal tuleb küll kõiki saarlasi tänada mõistva suhtumise eest,” märkis ta. Täna, kui on pensionipäev, on Reimaa-Lepiku sõnul kontorisse oodata tavapärasest veelgi rohkem inimesi, kuna uudishimu oma esimest europensioni näha on tõenäoliselt suur.

“Oleme kogu oma meeskonnaga selleks valmis. Siiski tuletan inimestele, kes soovivad vahetada oma kroonisularaha ja/või münte eurode vastu, meelde – sellega ei ole kiiret!” ütles Ave Reimaa-Lepik. Kuressaare kontori juhataja kinnitas, et kroone saab kõikides pangakontorites eurode vastu teenustasuta vahetada kuni juuni lõpuni ning münte mündimasinas lugeda kuni jaanuari keskpaigani.

SEB Kuressaare kontori direktor Aivar Sõrm prognoosis, et rahavahetusest tingitud saginat jätkub pangasaalides ilmselt veel nädalaks-paariks. Üle Eesti on pankades täheldatud ka seda, et palju tuuakse pankadesse tagasi euromüntide stardikomplekte, et neid paberraha vastu vahetada. Swedbanki kinnitusel ei ole selleks aga mingit tarvidust, kuna nende samade müntide eest saab kaupluses osta ning müntide ringlusse laskmine aitabki kiiremini ja sujuvamalt uuele rahale üle minna.

Kuressaare pangakontoris ei ole euromüntide stardikomplektide massilist panka toomist täheldatud. “Kliente, kes soovivad selle raha kontole panna või sularahaks vahetada, on päevas ehk paar-kolm,” tähendas Reimaa-Lepik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)