Ellujääja: Austraalias raske avarii läbi elanud Gerli (7)

Ellujääja: Austraalias raske avarii läbi elanud Gerli

MÕTLEB POSITIIVSELT: “Ükskõik kui halb sul ka olla on, tuleb ikka ja alati loota kõige paremat,” arvab Gerli. Tal ei ole ammu enam olnud epilepsiahoogusid ning ka pea valutab vähem.
Foto: Kanal 2

Esmaspäevane Kanal 2 saade “Ellujääja” rääkis Lümandas üles kasvanud Gerlist, kes kaks aastat tagasi Austraalias rasedana liiklusõnnetusse sattus, eluohtlikult vigastada sai ja kolm päeva koomas oli.

“See on imeline pääsemise lugu, mis algas siis, kui tavameditsiin oli käed üles tõstnud,” juhatas Kanal 2 saatejuht Ene Kallaste loo sisse, selgitades, et õnnetusejärgsed epilepsiahood ja peavalud võtsid Gerlilt küll mõneks hetkeks eluisu, kuid noor naine sai abi alternatiivmeditsiinist. Kogu lugu sai alguse siis, kui 25-aastane Gerli Paju otsustas kaks aastat tagasi koos oma elukaaslase Maiduga Austraaliasse sõita. Paar päeva enne Austraaliasse minekut said noored teada, et neile sünnib laps. Ränk õnnetus juhtus siis, kui Gerli töövestluselt tulles Maiduga kokku saama ruttas.

“Hakkasin ühes kohas teed ületama ja ainuke asi, mida ma mäletan, oli see, et paremalt poolt tuli valge auto,” meenutas Gerli, kes sai löögi Opel Ast-ralt ja paiskus peaga vastu esiklaasi nurgaposti. Gerli kaotas teadvuse ja viidi haiglasse kriitilises seisus. Mait ootas Gerlit ja helistas talle, kuid tulutult. Lõpuks võeti Gerli telefon vastu haigla vastuvõtutoas ja Maidule öeldi, et selle inimesega, kellele te helistate, juhtus avarii.

“Kui ma silmad lahti tegin, siis nägin arste ja õdesid, kes seal sagisid,” meenutas Gerli. Noorel naisel olid kohutavad peavalud. Ta kartis lapse pärast, kuid arstid kinnitasid, et lapsega on kõik korras ja tema süda lööb. Nädal hiljem sai Gerli haiglast välja ja sõitis tagasi koju. Näiliselt oli kõik korras. “Mul oli sel hetkel hea meel, et ta oli elus ja olemas,” ütles Gerli elukaaslane Mait Vainomaa, kes ajutiselt veel Austraaliasse tööle jäi.

Saaremaal läks Gerli Kuressaare haiglasse, sest iga väiksemgi pingutus pani pea meeletult valutama. Talle tehti uus uuring, millest selgus, et tal on ajukahjustus, lisandusid mäluhäired, keskendumishäired, kõnelemine oli raskendatud. Sellegipoolest sündis Gerlil täiesti terve tütar. Gerli ja Maidu sõnul oli see maailma parim tunne, et laps oli selle kõik õnnelikult üle elanud.

Pärast sünnitust hakkas Gerli võtma epilepsiaravimit, aga rohtude kõrvalmõjud põhjustasid tal veel halvema enesetunde. Mure tütre saatuse pärast pani Gerli ema otsima abi ka alternatiivmeditsiinist. Ema kuulis tuttavate kaudu, et Saaremaal käib inimesi aitamas tervendaja Volli. “Ma ei uskunud sellesse, ma lihtsalt läksin,” ütles Gerli. Tervendaja Volli rääkis saates, et epilepsiaravimitega raviti küll noore naise peavalusid, kuid ei tegeletud nende põhjusega.

Kui Volli oli Gerlit aidanud, tundis noor naine end nagu uuesti sündinuna. Ka lähedased nägid, et ta naeris ja säras ja oli lõbus. Saatejuht Eve Kallaste ütles aga lõpetuseks, et kuigi Gerli tunneb ennast tänu alternatiivmeditsiinile hästi, ei tohiks inimesed tavameditsiinile siiski selga pöörata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 855 korda, sh täna 1)