39 tundi elektrita

Valjala valla Turja küla elanikud olid elektrita 1. jaanuari ööst kella veerand ja pool ühe vahel kuni 2. jaanuari pärastlõunani kell 15.30. Kokku 39 tundi. “See oli selline naljakas lugu. Olime kõik jõudnud raketid õues taevasse lasta ja läksime tuppa ning hakkasime end just mõnusalt sisse seadma, kui äkki läks pimedaks,” rääkis Turja külas elav Maris Paomees, lisades, et see oli imelik lugu – vaikne ilm, tormi pole, aga voolu ka pole.

Maris märkis, et nende jaoks oli see selline teistmoodi uue aasta algus. Kui tema õemehel poleks loomi, kelle pärast muretseda, oleks veel eriti lahe olnud. “Muidu oli selline teist laadi kogemus. Nagu vanasti elati. Nüüd saad aru, miks inimesed olid vanasti hoopis rahulikumad. Täielik vaikus igal pool, ei ole sellist müra,” rääkis Maris, lisades, et nad mängisid hästi palju lauamänge ja tegelikult oli mõnus. “Kuigi lõpupoole hakkas tulema kerge tüdimus, et millal juba elekter tagasi tuleb.”

Ta lausus, et kui oleksid väikesed tited kodus olnud ning töö- ja koolipäevad, siis oleks hull olnud, aga et just samal ajal olid vabad päevad ning toitu oli nagunii ka rohkem varutud, siis ei olnudki nagu põhjust välja kippuda. “Ekstreemsust oli küll. Ma arvan, et enamik külast sai hakkama, pole kuulda olnud, et midagi hullu oleks juhtunud,” sõnas Maris Paomees.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)