Toobal: miks Laanet tüli norib? (13)

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles, et ei mõista, miks Kalle Laanet meedia vahendusel erakonnaga tüli norib.

“Rõhutan, et erakonna büroo poolt välja saadetud pressiteade ei proovinud mingil viisil Saaremaa piirkonna juhatuse otsust tühistada või ümber lükata. Tegemist oli konverentsil osalenud inimeste arvamusega,” selgitas Toobal. Toobali sõnul oli teisipäeva õhtul Kuressaares GO spaas toimunud koosolekul 80 keskerakondlast, kellelt ta koosoleku juhatajana arvamust küsis. “Küsimuse peale, kes toetab erakonna esimehe Edgar Savisaare parteijuhina jätkamist, tõstsid käe ja avaldasid häälekalt oma arvamust 70 erakonnakaaslast, ülejäänud kümmekond olid kas erapooletud või arvasid sel hetkel teisiti,” rääkis Toobal.

“Minu jaoks isiklikult on piirkonna nii paljude liikmete ühine arvamus kaalukam kui üheteistkümne juhatuse liikme oma, kes tegid oma otsuse vaid ajakirjanduses avaldatu põhjal. Kas siin ei võiks püstitada hoopis küsimust Saaremaa piirkonna juhatuse usaldusväärsusest oma piirkonna liikmete poolt?” jätkas Toobal. Erakonna peasekretär lausus, et ei soovi Saaremaa piirkonna juhte kuidagi karistada ega noomida, kuid Laaneti sõnavõttude valguses juhib ta tähelepanu Keskerakonna põhikirja punktile 5.5.3, mis sätestab, et piirkonna juhatus lähtub lisaks kongressi ja volikogu otsustele ka erakonna juhatuse otsustest.

“Erakonna juhatus oma 23. detsembri koosolekul võttis vastu avalduse, kus täielikult toetab erakonna esimeest Edgar Savisaart nii erakonna esimehena kui ka Tallinna linnapeana. Sellele erakonna juhatuse otsusele ei hääletanud vastu ka juhatuse liige ja Saaremaa piirkonna esimees Kalle Laanet. Saaremaa keskerakondlaste sõnum oma piirkonna esimehele oli, et ei tohi lasta end valimiskampaanias vastasparteide provokatsioonidest lõhestada,” lõpetas Toobal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)