Juhtkiri: Hea, et niigi läks…

Pihtla inimesed võivad uuele aastale vastu minna veidi rahulikuma südamega: nende perearst jääb alles – tohter kolib küll oma tööd tegema linna ning maavastuvõtt hakkab toimuma vaid korra nädalas, kuid uut arsti keegi valima hakkama ei pea.

Ometi paneb sügisest saati väldanud skandaalike küsima, kas meie sotsiaalmaastikul ikka on kõik korras ja perearstindus kindlatel (ja õigetel) jalgadel? Kas praegu toimiv süsteem on ikka parim ja inimlikum?

Leiame, et ei ole normaalne, kui ühe väikese valla volikogu võtab kätte ja tõstab perearsti äriinimestega sisuliselt ühe pulga peale, mõtlemata, miks tuleb perearstil olla FIE või OÜ (vastus: see on perearstidel tänases päevas ainus võimalus täita Hippokratese vannet ja ravida inimesi).

On kurb, et üldse saavad sellised asjad toimuda. Samas on aga hea, et olukord on mingigi lahenduse leidnud ja arstiabita keegi ei jää. Tõsi küll, vaevalt et tohter linnast haige juurde Tõllustesse või Haeskasse sõitma hakkab, kuid teadmine, et kõhuvalu, külmetuse või mõne muu häda korral on võimalik abi saada, annab vähemalt kindlustunde.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)