Partsi graafikud ei rahulda maavalitsust (1)

Saare maavanem Toomas Kasemaa teatas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile, et tulevaks aastaks plaanitavad veomahud Virtsu–Kuivastu parvlaevaliinil ei arvesta saarlaste ja turistide vajadustega.

Kasemaa ei kooskõlasta 2011. aasta parvlaevagraafikuid ja veomahte, kuna Virtsu–Kuivastu liinil plaanitakse teha 12 236 reisi ehk 299 graafikujärgset reisi vähem, kui oli planeeritud 2010. aastal. “Meile teeb tõsist muret, et Kuivastu–Virtsu parvlaevaliini 2011. aasta graafikute koostamisel ei ole arvesse võetud suvise turismihooaja tegelikku pikkust, mis kestab 24. nädalast 34. nädala lõpuni,” selgitab Saare maavanem.

Minister Partsi kinnitatud graafikus on suvise turismihooaja graafiku pikkus 24. nädala neljapäevast 32. nädala lõpuni ehk sügisgraafikutele minnakse Kasemaa sõnul üle juba kaks nädalat enne turismihooaja lõppu. Samuti ei ole graafikutesse planeeritud täiendavaid reise nädalavahetustel, kui Saaremaal toimuvad olulised sündmused (nt Saaremaa ralli), ja olulistel riiklikel pühadel (nt jõulud ja lihavõtted).

“Täiendavate reiside graafikusse lisamine eelpool mainitud aegadel annab kindluse, et need vajalikud reisid ka tehakse, ning võimaluse nendele reisidele varakult koht broneerida,” märgib Toomas Kasemaa. Saare maavanem juhib tähelepanu ka sellele, et Hiiumaa parvlaevaliini suvine periood kestab 30. maist 28. augustini, Saaremaa parvlaevaliini suvine periood aga 16. juunist 14. augustini ehk neli ja pool nädalat vähem.

Kasemaa sõnul kasutab Saaremaa liini enam kui 2/3 reisijatest ja autotranspordist ning ka suvise liiklusmahu tõus on kogumahult tunduvalt suurem kui Hiiumaal. “Seetõttu jääb meile arusaamatuks Hiiumaa liini eelistamine Saaremaa liinile suveperioodil,” kirjutab maavanem Kasemaa minister Partsile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)