Jõulurahu lükkas läbirääkimised edasi (4)

Jõulurahu tõttu lükkusid Kuressaare linnavalitsuse ja MTÜ Sotsiaalse Rehabilitatsiooni Keskus läbirääkimised varjupaigateenuse osutamise suhtes Kuressaares Kopli tn 5 majas edasi, ütles abilinnapea Argo Kirss. Ta lisas, et ei tahtnud pühade ajal teravaid teemasid lahendada ning paar nädalat siia-sinna ei muuda ju midagi.

Erimeelsused varjupaigateenuse osutamise osas on kestnud mitu kuud. Ühelt poolt tahab linnavalitsus hakata ise sihtasutuse Kuressaare Hoolekanne kaudu Kopli 5 majas teenust osutama, teisalt ei soovi aga rehabilitatsioonikeskus, kes on majas toimetanud 1993. aastast, teenuse osutamisest loobuda.

Praegune varjupaiga juht Ivo Käsk ütles eilegi Saarte Häälele, et nemad soovivad majas teenuse osutamist jätkata vähemalt 2013. aastani – nii nagu seda neile lubatud on. Argo Kirss tõdes aga, et asja teeb keeruliseks, et tegemist oli suulise kokkuleppega ning midagi paberile pandud ei ole. Abilinnapea usub oma sõnul, et küsimus on rohkem rahas, mis mittetulundusühing on projekti omaosalusena välja käinud, ning seega oodatakse nüüd n-ö valuraha.

“Linnavalitsus oma arvamust muutnud ei ole,” kinnitas Kirss, lisades, et praegusel kujul toimib varjupaik rohkem lihtsa elukohana, kus muud teenust ei pakuta. “See on piltlikult öeldes nagu kinnisvaravahendus,” sõnas ta. Ivo Käsk on aga seda meelt, et kolmas sektor ja vabatahtlik töö suudab siiski pakkuda palju enamat kui omavalitsuse pakutav teenus. Ta möönab, et kindlasti on võimalik paremat teenust pakkuda, kuid see nõuab valmisolekut investeeringuteks nii hoonesse kui ka töötajatesse – praegu töötavad nii ühingu kui ka varjupaiga juht palka saamata.

Käsk märkis, et kindlasti on pall praegu linnavalitsuse käes, MTÜ inimesed on aga ootel ja veendunud, et soovivad varjupaigateenusega siiski jätkata. Praegu pakutakse elamispinda 16 inimesele. Kuna üks tuba on remondis, siis on asukaid tavalisest paari võrra vähem. 14 inimest, kes Kopli tänava varjupaigas elavad, on pärit Kuressaarest, neli valdadest. Ainuüksi Kuressaare linnas on Käski sõnul kindlalt veel kolm-neli inimest, kes varjupaigateenust vajaks. Lisaks Saaremaale pakub MTÜ Sotsiaalse Rehabilitatsiooni Keskus varjupaigateenust Tallinnas ja Ahtmes.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)