Eesti on eurole üleminekuks valmis

Rahandusministeerium kinnitas eile toimunud pressikonverentsil, et Eesti on eurole üleminekuks valmis ning riigi tasandil on kõik vajalikud seadused vastu võetud ja määrused kinnitatud.

Samuti on üleminekuks valmis riigiasutuste IT-süsteemid. Oma valmisolekut eurole üleminekuks kinnitasid ka kommertspangad ja Eesti Pank. Pankade infosüsteemide eurovalmidus on testitud, koostatud on arveldussüsteemide ja elektroonsete pangateenuste üleminekugraafikud.

Seoses eurole ülemineku ettevalmistustega toimuvad alates 30. detsembri õhtust kuni 1. jaanuarini sularahaautomaatide ümberseadistamised ja seega ei ole võimalik kõikidest rahaautomaatidest sularaha välja võtta. Enamik rahaautomaate hakkab eurosid väljastama uue aasta esimesel tunnil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)