Uuring: eurot toetab napilt pool elanikkonnast (4)

Uuringufirma TNS Emor andmeil toetas detsembris eurole üleminekut sarnaselt kuu varasemale ajale 49 protsenti Eesti elanikest, euro kasutuselevõttu ei toeta aga 43 protsenti elanikest.

Augustis oli toetus eurole 48 protsenti, septembris 49 ja oktoobris 52 protsenti. Seega on toetus eurole üleminekule olnud viimase viie kuu jooksul suhteliselt stabiilne, muutudes vaid nelja protsendi piires: 48–52 protsenti. Toetuse määra ei ole mõjutanud teavituskampaaniad ega ka muud majanduspoliitilised uudised/sündmused.

Toetajate hulgas on enam kõrgema hariduse ja sissetulekuga inimesi. Vastuolijate hulgas paistavad silma eelnevalt mainitute vastandrühmad, keda iseloomustavad madalam haridus ja väiksem sissetulek. Teave tugineb TNS-i Emor seireuuringutele perioodil 2010. aasta august kuni detsember. Emori telefonikeskus küsitles igas kuus 1000 inimest vanuses 15–74 aastat ning seire toimub Emori initsiatiivil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)