Pühade ajal puhkes kolm tulekahju

Jõulupühade ajal sõitsid päästjad kolmel korral tulekahju kustutama. Inimesed üheski õnnetuses viga ei saanud.

Laupäeval, 25. detsembril kell 04.21 teatati elumaja põlengust Muhu vallas Külasema külas. Inimesi majas ei olnud. Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt ütles, et maja põles lahtise leegiga ja muutus tulekahju tõttu elamiskõlbmatuks. Maja katus hävis täielikult, kohati langesid sisse vahelaed ning esimese korruse toad said tugevaid vee- ja suitsukahjustusi.

Tulekahju kustutati hommikul kella 9.44-ks. Pärast käisid päästjad veel kahel korral maja juures järelkustutust tegemas, suitsema oli hakanud lakas olnud hein. Mis selle tulekahju põhjustas, ei osanud päästjad eile veel öelda ning põhjuse üritavad välja selgitada lähipäevil sündmuskohaga tutvuma sõitvad menetlejad.

Kuna inimesi majas ei elanud, ei viinud sinna ka ühtegi teed. Sirle Mati sõnul ei takistanud see aga kustutustöid märkimisväärselt. “Kustutustöödeks paigaldasid päästjad majani 40–50 m voolikuliini,” rääkis Matt, lisades, et sellegipoolest peaksid inimesed oma maja ümbruse lumest puhastama, et autod ligi pääseksid, sest kunagi ei tea, millal on vaja kiirabi või päästjate abi.

Päev varem, 24. detsembril kell 18.46 põles Orissaare vallas Liigalaskma külas paari ruutmeetri ulatuses soojak. Tulekolle asus seina sees ahju taga, kogu soojak oli suitsu täis. Kohale rutanud päästjad kustutasid põlengu. Jõulu teisel pühal, 26. detsembril kell 17.25 kutsuti päästjad Orissaare alevikku Kuivastu maanteel asuvasse majja, mille ühes korteris nähti leeke.

Pressiesindaja sõnul nägid ka päästjad kohale jõudes korteri aknast leeke. “Kui nad korterisse sisenesid, oli põleng ise kustunud, aga korter oli suitsu täis,” ütles Sirle Matt, selgitades, et õnnetuse põhjustas järelevalveta jäetud küünal, mis oli süüdanud diivanilaua. Diivanilaual oli veel väike kuusk ja elektrilambid. Inimesi kodus ei olnud. Päästjad kontrollisid põlengukoha üle ja ventileerisid ruumid suitsust. Kogu korter sai suitsukahjustusi, tuli rikkus laua ja selle ümbruse. Inimesed tulekahjus viga ei saanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)