Klientide huvi uute autode vastu on kasvamas

Autoturg, mida majanduslangus eriti valusasti tabas, näitab praegu selgelt elavnemise märke ning huvi uute autode vastu on kasvanud. Swedbank peab tõenäoliseks, et järgmisel aastal müüakse Eestis juba kuni 12 000 uut sõidukit. Selle aasta lõpuks müüakse Eestis aga ligikaudu 10 000 uut autot.

Pärast 2008. aasta esimest kvartalit on tänavune kolmas kvartal Swedbanki andmeil esimene pärast kahte ja poolt aastat, kus autoliisingu müük on positiivne, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 15 protsenti. Kuigi liisinguportfellid kahanevad endiselt, on taastumise märgid selged. Uusi registreeritud sõiduautosid on tänavu aasta teises pooles üle 30 protsendi rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni juhi Andres Tuki sõnul tingis majandussurutis, et inimesed muutsid või pikendasid oma olemasolevaid lepinguid ega vahetanud autot liisinguperioodi ajal nii tihti uue vastu välja. Panga andmetel on see trend järgmisel aastal muutumas, sest juba praegu on näha, et huvi uute autode vastu kasvab. Samuti on panga andmetel hakanud oma autoparke välja vahetama ka ettevõtted, kelle kindlus keskkonna suhtes on oluliselt tõusnud. Täna finantseeritakse ca 60 protsenti soetatud uutest sõidukitest just liisingu abil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)