Kaali kooli õpetajad sõitsid tarkust taga nõudma

Täna hommikul sõitsid Kaali põhikooli õpetajad kahepäevasele koolitus- ja puhkusereisile, tutvumaks mandrimaa koolidega, õppimaks juurde erialatarkusi mitmes pedagoogikavaldkonnas ning saamaks kosutust Viimsi spaas.

Esimene pikem peatus tehakse Virtsu koolis, kus uudistatakse kooli ja lasteaiarühma koostegutsemist ühe katuse all. Kolleegid Kohila gümnaasiumist jagavad Kaali põhikooli õpetajaile kogemusi arvutiõpetuse alal. “Vahest suuremat huvi tunneme Smart-tahvli kasutamise vastu. Üldse kulub meile IT valdkonnas iga kogemus marjaks ära,” märkis Kaali põhikooli direktor Marjana Prii.

Tallinnas on plaanis külastada energiakeskust. Viimsi spaas nauditakse nii veeprotseduure kui teisi lõõgastavaid tegevusi. Sealses konverentsikeskuses saavad saarlastest pedagoogid kogenud spetsialistide juhendamisel nii praktilisi kui ka teoreetilisi juhiseid meeskonnatööks. Saare maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Raivo Peetersi sõnul kasutavad ka maakonna teiste koolide õpetajad talvist koolivaheaega eneseharimiseks.

“Maavalitsusele nad oma tegemistest ette ei kanna. See on aga saanud heaks tavaks, et koolivaheaegadel õpivad õpetajad. Kuidas keegi täienduskoolitusi või õppereise korraldab, on konkreetselt koolide või omavalitsuste teha,” mainis Peeters.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)