Marvi Vallaste: laulan, sest teisiti ma ei saa (6)

Marvi Vallaste: laulan, sest teisiti ma ei saa

TEEB EDUKAT LAULJAKARJÄÄRI: “Kui mul kaks-kolm päeva on laulmisel vahe sees, siis juba tunnen, et tahan laulda,” ütleb noor lauljatar.
Foto: Erakogu

Noor lauljatar Marvi Vallaste (27) on Eesti muusikamaailmas juba teada-tuntud tegija, kel tavaliselt jõulude ja aastavahetuse aegu tööd taevani. Ent seekord Marvi jõulutuurile ei lähe ja on oma tegemised sättinud nii, et saaks üle mitme aasta pühad veeta kodus Kärlal.

„Sõidan jah koju Saaremaale, saan olla koos oma kallitega,“ rõõmustab Marvi. „Ema, isa, õde, oma koer… Toas ehitud kuusk… Laual kapsad, kõrvitsasalat, verivorstid… Mmm… Ja akna taga suured lumehanged,“ unistab ta.

Kui me paar nädalat enne pühi Tallinnas kokku saame, siis õues tuiskab ja pakane näpistab nina. Marvi tuleb kohvikusse, suur sall mitu korda ümber kaela keeratud. Võtab mütsi peast ning minu ees on üks ütlemata armas punapea. Mitte mingisugune diiva, kellel kollane meedia viimasel ajal usinasti silma peal hoiab. Ikkagi kena ja nimekas laulja. Tean, et Marvi mängib Vanemuise „Nukitsamehe“ lavastuses väikest tüdrukut Itit. Vaatan ja tundub, et jah, just see ta ongi.

Ilmatüdruku märk küljes

„Jaa, minu sees on see väike tüdruk täiesti olemas,“ nõustub Marvi. „Aga kui ajakirjanikud minust kirjutavad, siis pigem ikka selles võtmes, et olin mõnda aega Kanal 2 ilmatüdruk,“ naerab neiu ja tunnistab, et see ikka veidi närib sees. Ta on püüdnud enesele paksu nahka kasvatada, ent kui mõni sõber helistab, et „Marvike, sa oled jälle internetis! Vaata, mis nad sinust kirjutavad!“, siis loomulikult loeb ja imestab: miks nad kirjutavad ja kes on need inimesed, kes kirjutavad?

Targad ja kogenenumad lohutavad: igasugune reklaam on teretulnud, eriti inimese jaoks, kes tegutseb meelelahutusäris. Ilmselt nii ongi, sest selle lühikese aja tõttu, mis Marvi teleekraanil n-ö ilma tegi, on tuntus paratamatu kaasanne. Teda teatakse rohkem ja väikesed tüdrukud kihistavad vastu tulles rõõmsalt: „Näe, Marvi ju!“

Lauljatar ise tunnistab, et võimalus teletööd nii-öelda seestpoolt näha tuli peaaegu et üleöö. Ja kuna ta juba väikese tüdrukuna oli „televiisori sisse pääsemisest“ unistanud, siis haaras ta sellest pakkumisest kinni. Sõbrad naersid ja aasisid küll, aga ega Marvi siis osanud arvata, et ilmatüdruku märk talle nii kõvasti külge jääb.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 50 korda, sh täna 1)