Juhtkiri: Kas vaid kummitempel?

Vahel on nii, et asju tehakse selleks, et nad oleksid lihtsalt olemas. Kuna kogu aeg on olnud ja paberid näevad nii ette. Tänases lehes on jutuks Kuressaare linnavolikogu komisjonid. Nagu lugeda võib, ütleb isegi volikogu esimees, et asjad pole päris nii, nagu nad peaksid olema.

Milleks teha komisjone, kui osalemine neis jääb kasinaks? Vaevu-vaevu venitatakse kvoorum täis, et saaks otsuseid vastu võtta. Ja kui kvoorumit täis ei tule, siis pole ka hullu. Otsustatakse ikka ja esitatakse see volikogule komisjoni otsusena.

Komisjonide eesmärk peaks olema laiapõhjalisus. Et oma sõna saaksid sekka öelda ka lihtsamad linnakodanikud, mitte vaid auväärt raehärrad ja -daamid. Samas saavad ju ka komisjonide liikmed aru, et nende otsusest ei sõltu midagi, ja haruharva juhtub, et komisjonid ise midagi algatavad või tekitavad. Kui komisjonid ei tööta ega täida oma eesmärki, ehk tuleks siis midagi ümber korraldada?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)