EURO: Euro peatab ajutiselt liikluskindlustuse sõlmimise

Alates 31. detsembrist kell 14 kuni 1. jaanuarini kell 14 ei ole Eestis võimalik sõlmida liikluskindlustuse lepinguid ega väljastata ka kindlustuse poliise. Sel ajal seadistatakse liikluskindlustuse register ja kindlustusandjate teenindussüsteemid ümber, töötamaks eurodes.

Eesti liikluskindlustuse fond (LKF) peab liikluskindlustuse registrit, kus on teave kõikidest Eestis sõlmitud liikluskindlustuse lepingutest ja nende alusel väljastatud poliisidest. Aastavahetusel viiakse aga läbi liikluskindlustuse registri hooldustööd, mis on vajalikud eurole üleminekuks. Ilma liikluskindlustuse registri toeta  ei saa kindlustusandjad sõlmida liikluskindlustuse lepinguid ega väljastada poliise.

LKF palub klientidelt mõistvat suhtumist ja vabandab võimalike ebameeldivuste pärast. Samuti soovitab fond sõidukiomanikel vaadata üle ja vajadusel uuendada oma liikluskindlustuse kehtivus enne kõnealust teenusekatkestust. LKF on liikluskindlustuse seaduse nõudel kindlustusandjate asutatud ühing, mille peamine ülesanne on täita garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit.

Garantiifond hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukite põhjustatud kahjud. Samuti kogutakse vahendeid olukordadeks, kui kindlustusandja ei ole võimeline kannatanute nõudeid rahuldama maksejõuetuse tõttu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 9 korda, sh täna 1)