Grethe Rõõmu uus lasteraamat viib lugejad põnevasse maailma

Grethe Rõõmu uus lasteraamat viib lugejad põnevasse maailma

RAAMATUESITLUSEL: Saaremaalt pärit lastekirjanik Grethe Rõõm raamatuesitlusel koos Rooside ja Riksiga, kelle järgi raamatutegelased nimed said.
Foto: Erakogu

Kuressaares sündinud ja koolis käinud ning enam kui kümme aastat ajakirjanikuna töötanud Grethe Rõõm andis välja oma kolmanda lasteraamatu “Raamatuvardjad. Tähtraamatu tagasitulek”.

“Mulle meeldivad inimesed. Usun sellesse, et nad on ilusad ja head. Hoolimata sellest, et olen enam kui kümme aastat töötanud ajakirjanikuna, algul maakonnalehes Võrumaa Teataja ja nüüd viimased kuus aastat ajakirjas Eesti Naine, ja näinud töö tõttu elu varjukülgi rohkem kui küll,” räägib Võrumaal Rõuges elav Grethe, lisades, et kuigi vahel on keerulisemaid aegu igaühe elus, on hea teada, et igast olukorrast on väljapääs, igale valule rohi.

“Lahendamatuid olukordi pole olemas. Ehk just seepärast ma lastele kirjutangi. Ehk seepärast ka, et olen märganud, kui trööstitu on elada, kui huumorisoolikas on umbes…” tõdeb ta. Oma kolmandat raamatut “Tähtraamatu tagasitulek” – nagu ka lohe Lembitu lugusid – kirjutades itsitas Grethe päris mitme peatüki kirjutamise juures kohe mõnuga. “Meil on pisike maja Rõuges Ööbikuoru veere pääl ja ma kirjutan oma raamatuid me söögilaua taga.

Meie kuueaastane poeg ütles kord, kui temalt küsiti, et mis tööd emme teeb, niipidi: “Emme ei töötagi! Vahel ta toksib midagi arvutisse ja siis loeb meile õhtuti lugusid ette. See pole ju töö!”,” räägib Grethe. Lisab siis: “Ja tal on õigus – see tõesti pole töö, vaid on puhas mõnu! Kõige ausam on vastata, et selle kirjutamise mõnu pärast ma kirjutangi. Samamoodi nagu ma armastan inimesi, armastan ka lugusid, ja raamatuid, kuhu need lood on üles tähendatud.”

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 82 korda, sh täna 1)