Laevasoodustuse tõendamise küsimus seni vastuseta (1)

Ehkki uuest aastast peaksid saareelanikud ja nende sõidukid saama Väinamere laevaliinidel sõita poole hinnaga, on seni veel ebaselge, kuidas nende õigus sooduspiletile tuvastatakse.

Majandusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kalev Vapper ütles Saarte Häälele, et praeguse plaani kohaselt tuvastatakse inimese elamine saarel kas kohaliku omavalitsuse tõendi või ID-kaardi alusel. Samas pole ID-kaardi põhist tuvastamissüsteemi ei vedajal Väinamere Liinidel ega ministeeriumil. Küll on näiteks selline süsteem olemas ja kasutusel Tallinna ühistranspordis.

“Parvlaevaliinide jaoks tuleb ilmselt kiiresti välja töötada ja kasutusele võtta analoogne lahendus selleks, et järelevalveametnikud oleksid võimelised tuvastama, kas pileti ostnutel on õigus sõidusoodustusi kasutada või mitte,” lausus Vapper. Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel ütles, et vedaja on valmis tegema ministeeriumiga igakülgset koostööd riigieelarvest täiendavate soodustuste tarbeks eraldatud summa realiseerimiseks.

“Paraku ei ole praegu veel ühtegi täpsustavat dokumenti, mis võimaldaks konkreetseid tegevusi. Loodame, et koostöös leitakse sobivad lahendused. Ennatlik oleks praegu ühte või teist lahendust avalikkuses kommenteerida,” lisas Treiel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)