Kärla maadleb voolukatkestustega (6)

Kärla aleviku ja valla elanike sõnul on korduvad lühikesed elektrikatkestused ühe õhtu jooksul väga häirivad. Eesti Energia põhjendab lühiajalisi voolukatkestusi elektririkke otsimisega.

“Toon näiteks eileõhtused (16. detsember – toim) voolukatkestused: kell 18.25; 19.54; 19.56; 20.10; 20.55,” teatas toimetusele Kärla valla elanik, kelle sõnul maadleb Kärla alevik sel sügistalvel pidevate voolukatkestustega. Televiisorit enam ainult puldist välja lülitada ei saavatki, sest see hakkab undama, samuti ajavad inimesi öösiti üles teised kodumasinad.

“Kui vool tagasi tuleb, kuuled, kuidas külmkapid suure plaksuga taaskäivituvad, lisaks tuleb iga kord läbida digitelevisiooni aparatuuri restart,” kirjeldas mees olukorda. Tema sõnul ei ole mitte ühegi voolukatkestuse korral olnud ei tormituult ega liinidele langevat sulalumeuputust.

“Hoidku meid vanajumal, kui veel halvad ilmad ka tulevad,” ohkas vallaelanik, kes ei kujuta ette, kui kaua selline olukord veel kestab ning kui kaua tema kodumasinad niimoodi vastu peavad. Ka Kõrkküla kandi inimesi huvitab pidevate ja nende elukorraldust häirivate elektrikatkestuste põhjus.

Saarte Häälele on tulnud mitmeid taolisi kaebusi üle Saaremaa. “See vooluvärk on sel aastal küll täiesti metsas omadega,” ütles ka Valjala vallas elav Kristiina, lisades, et elektrikatkestused ei pane teda enam isegi vihastama, sest ta teab, et elektrimeestel on käed-jalad tööd täis.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmanni sõnul on lühiajalised voolukatkestused seotud kaugjuhtimise teel tehtud ümberlülitamistega. “Ümberlülitamisi tehakse elektririkete otsingute käigus, et rikke asukohad võrgus võimalikult täpselt välja selgitada,” lausus Bachmann. Tänu sellele jõudvat rikkebrigaadid tema sõnul rikkekohtadeni tõhusamalt ja kiiremini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)