Toiduabi jagamine tekitas pideva järjekorra (9)

Toiduabi jagamine tekitas pideva järjekorra

KÄED TÖÖD TÄIS: Vabatahtlikuna abis olnud Priit Rahulal ja Kuressaare linnavalitsuse sotsiaalnõunikul Piret Tennol oli toiduabi jagamisel kiire päev.
Foto: Egon Ligi

Euroopa Liidu toiduabi võisid eile Kuressaares Ringtee kaubanduskeskuse tagusest garaažist saada kõik soovijad nii linnast kui ka maalt ilma ühtegi paberit ette näitamata.

“Me ei hakanud liigitama pensionitunnistuse või siis töötukassa tunnistuse järgi, eks inimesed otsustasid siis ise oma südametunnistuse järgi,” selgitas Kuressaare linnavalitsuse sotsiaalnõunik Piret Tenno, ise samal ajal abivajajate teenindamist katkestamata.

Varem on linnavalitsus samas kohas jaganud mitmel korral toiduabi puudustkannatavatele linnaelanikele, kogu maakonna inimesed said toiduabi eile esmakordselt. Anti makarone, kaerahelbeid ja jahu, mis küll kiiresti otsa sai. “Täna on kogu aeg saba olnud,” märkis Piret Tenno. Sotsiaalnõunik ütles, et päris tühjaks nad ladu ei tee ja jätavad varu ka edaspidistele abivajajatele. “Kui ikka inimene tuleb ja ütleb, et on näljas, siis saame talle portsu jahu, helbeid ja makarone anda.”

Kuressaares elav Valdek Liistok kinnitas, et abi on igati vajalik. “Ma olen ise halvatud ning ravimid ja elamine on lõpmata kallis,” kurtis ta. Mees lisas, et abiks on olnud isekasvatatud porgand ja kartul ning noorte abiga on ta kuidagimoodi ikka hakkama saanud. “Kui eelmine kord käisin, jäin hiljaks. Otsisin kaubanduskeskust, nägin, et tuul oli sildi maha peksnud ja jäin ilma, aeg oli läbi,” rääkis ta.

“Kahju, et jahu enam ei olnud,” ütles Nasvalt tulnud Rein, kes kinnitas, et selline abi on väga vajalik. Laine Kunnberg-Bortnikov Eesti Punase Risti Saaremaa seltsist ütles, et plaanide kohaselt tuleb järgmine kogus toiduabi juuni alguses. “Kogused on enam-vähem samad, aga eks need lähevad korrigeerimisele nagu eelmiselgi aastal, aga praegu on tellitud 90 tonni ringis,” lausus ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 66 korda, sh täna 1)