Kuressaare Kultuurivara juht kummutas revisjoni kriitikat (3)

Kuressaare Kultuurivara revideerinud linnavolikogu revisjonikomisjoni hinnangul on Kultuurivara majandamises ja juhtimises mõningaid küsitavusi.

Selgusetu on näiteks see, kuidas on korraldatud Kultuurivara juhi Villu Veski asendamine ja tasustamine, kui Veski on puhkusel või palgata puhkusel. Komisjon päris aru 2009. aasta merepäevade läbiviimisest tekkinud rahalise miinuse kohta.

Huvi tunti ka selle vastu, kas ja kuidas on korraldatud koostöö linna teiste kultuuriasutustega, sh teatri ja muuseumiga. Komisjoni hinnangul on tekkinud küsimus, kas kultuurivaldkonnas on ehk raamatupidamine nõrk, misläbi sellised puudused on ilmnenud ja küsitavused tekkinud, ja kas sisekontroll ei toimi piisavalt.

Saarte Hääl küsis revisjonikomisjoni väljatoodule kommentaari Villu Veskilt, kes selgitas, mil moel toimub tema asendamine puhkuse ajal. “Kultuurivara juhatajat asendab tema äraolekul rahvakultuurispetsialist Maris Rebel ja asendaja saab vastavat juhataja asendamise lisatasu, mis ei võrdu juhataja palgaga – seega kui juhataja on palgata puhkusel, siis tegelikult hoitakse eelarvest palgafondi raha kokku,” selgitas Veski ja lisas, et mingil juhul ei teki sellega lisakulu.

Pikemalt lubas Villu Veski Saarte Häälele olukorda Kuressaare kultuurimaastikul kommenteerida lähiajal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)