Ajakirjanik arvab: Kaks poolthäält – otsustatud! (10)

Kui kohaliku omavalitsuse volikogu istungil pannakse hääletusele eelnõu, eelneb sellele üks protseduur. Nimelt ütleb eelnõu eelnevat sisulist menetlemist juhtinud komisjoni juht, kas komisjon otsustas seda toetada või mitte. Kui ütleb, et asjaga on okei ja tegemist on vallale või linnale hea ja vajaliku teemaga, asutakse hääletama.

Nii näiteks tuleb homme Kuressaare linnavolikogus arutusele eelnõu “Kompetentsikeskuste võrgustiku rajamise projektiga “Väikelaevaehituse kompetentsikeskuse rajamine” seotud varalise kohustuse võtmine”. Jutt käib kokku 2,5 miljoni kroonisest väljaminekust järgmise viie aasta jooksul Kuressaare linnaeelarvest.

Siinkohal ei võta ma sõna selle projekti poolt või vastu. Küll aga tekitab minus kummastust, mismoodi eelnõu läbis arutelu 6. detsembril Kuressaare volikogu rahanduskomisjoni koosolekul. Komisjoni kuulub 14 inimest, kellest olid tol päeval kohale tulnud täpselt pooled: Tiit Sarapuu, Viljar Aro, Ly Kallas, Laine Tarvis, Tiiu Kupp, Margus Mäemets ja Kaarel Väer. Puudusid Andres Meisterson, Mart Tamm, Enn Laanemäe, Eero Lapp, Piret Pihel, Aivar Aru, Urmas Treiel ja Enn Meri.

Linnavalitsusest oli asja tulnud selgitama abilinnapea Kalle Koov. Koosoleku protokollist saab iga soovija teada, et projektil on mõningad probleemid ka. Nimelt: 1) ehitatava basseini asukoht Kuressaare linnas Rootsi tn 7; 2) kohapeal ei ole vastavaid spetsialiste; 3) Kuressaare linna seotus projektiga on vähe põhjendatud; 4) liiga suur kaasfinantseerimise osalus.

Kõige krooniks oli eelnõu osas korraldatud hääletamise tulemus: 2 poolt, 0 vastu ja 5 erapooletut! Moodsas keeles öeldakse nende viimaste kohta, et neil on savi. Kuid mis siis – homsel volikoguistungil saab komisjoni esimees Tiit Sarapuu täie kindlusega raporteerida: “Komisjon toetas eelnõud.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)