Tööinspektsioon hoiatab ähvardavate kaupmeeste eest

Viimasel ajal on tööinspektsiooni poole pöördunud mitmed murelikud ettevõtte juhid, kes on saanud kummalisi telefonikõnesid. Nimelt soovitatakse neil tungivalt osta tööohutuse ja töötervishoiu käsiraamatut.

Ostust keeldumise korral ähvardatakse ettevõtet tööinspektsiooni kontrolliga. Kehtiv seadusandlus ei nõua aga käsiraamatute olemasolu ettevõttes. Tööinspektsioon rõhutab seega, et nemad ei tegele raamatute müügi ja nende olemasolu kontrollimisega ettevõttes ega hinda müüdavate raamatute sisu ja kvaliteeti. Inspektsiooni tegevust puudutav seadusandlus ning juhend- ja infomaterjalid on tasuta kättesaadavad tööinspektsiooni kodulehel.

Järelevalvealane tegevus on ette planeeritud ning ettevõtetes toimuvad kontrollid pole seotud ohutusalaste raamatute ilmumisega. Tööinspektsioon kontrollib ligi 4500 ettevõtet aastas. Seetõttu võib tööinspektor juhuslikult sattuda ka ettevõttesse, kus käsiraamatut äsja on pakutud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)