Kapten Uustulnd raius kapten Kollo elu raamatusse

Kapten Uustulnd raius kapten Kollo elu raamatusse

Foto: Aare Laine

Eile pärastlõunal esitles kirjastus Pegasus Tallinnas Solarise keskuses Apollo raamatupoes kapten Lembit Uus-tulndi kirjutatud raamatut kapten Ülo Kollost.

Kaks saarlasest meremeest on maha saanud 258-leheküljelise raamatuga, mis toob lugeja silme ette seiklusrikka, samas romantilise mereelu, ka kapten Kollo isikliku elu. Tutvustuses öeldakse, et Uustulndi kirjutatud raamatut kolleegist ja sõbrast, legendaarsest kaugsõidukaptenist Ülo Kollost ei saa nimetada lihtsalt elulooraamatuks: “Kaks merekaru, kes on merd kündnud aastakümneid, istuvad maha ja ajavad juttu, meenutavad reise, laevu, inimesi, kellega koos on rooliratta kõrval seistud, ja neid, keda on sõidutatud, kuid eelkõige on see raamat nende ühisest sõbrast – merest.”

Neljapäeva õhtul luges raamatu autor raamatusõpradele humoorikaid katkendeid ette Torgu raamatukogus (pildil). Kohtumisel Torgus said raamatuhuvilised teada ka kirjaniku praegustest tegemistest. Näiteks seda, et staažikal meremehel on käsil lasteraamatu kirjutamine. Eile õhtul tutvustasid Lembit Uustulnd ja Ülo Kollo värsket teost rahvusringhäälingu saates “Ringvaade”. “Terevisiooni” vaatajatele tutvustas autor oma uut raamatut täna hommikul.

ÜLO KOLLO
1937. aastal Saaremaal Orissaare lähistel sündinud Ülo Kollo sai kaugsõidukapteni diplomi 1965. aastal Tallinna merekoolist ja 1971. aastal insener-laevajuhi diplomi Peterburi riiklikust mereakadeemiast.
Kollo meremehetee algas 1961. aastal madruse ja pootsmanina. 1966–1979 töötas ta kaptenina Eesti Merelaevanduse alustel Aafrika ja Vahemere piirkondades. 1980–1991 oli Kollo legendaarse reisilaeva Georg Ots kapten. Kümme aastat töötas Ülo Kollo Tallinki peakaptenina.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 76 korda, sh täna 1)