Kuidas kaks üheöist vahekorda provotseerisid jahi Assange’ile (4)

Kuidas kaks üheöist vahekorda provotseerisid jahi Assange’ile

OHVER VÕI SÜÜDLANE?: Ühed väidavad, et sel nädalal Londonis vahi alla võetud Julian Assange’i on tabanud Ameerika võimude kättemaks, teised on aga seisukohal, et mees on toime pannud räiged süüteod.

Kasutades kõikvõimalikke allikaid, sh ajakirjandusse lekkinud politsei ülekuulamismaterjale, on ajakirjandusel õnnestunud taastada Rootsi väikelinnakeses Enköpingis aset leidnud augustisündmusi, mille käigus tegi “saatusliku vea” Wikileaksi asutaja Julian Assange.

Kaks rootsi naist süüdistavad meest vägistamises ja seksuaalses ahistamises. Kogu see lugu on andnud alust kuuldustele, et “Austraaliast pärit tõeotsija” on langenud “USA võimude järjekordse mustamiskampaania ohvriks”.

Briti tabloidleht The Daily Mail kirjutab, et käesoleva aasta 11. augustil saabus 39-aastane Julian Assange Stockholmi. Tema reisi eesmärk oli esinemine seminaril teemal “Sõda ja ajakirjanduse ülesanded”. Rootsi kuninglikus pealinnas peatus Assange ühe “kütkestava blondiini” korteris.

Ajalehed teavad väita, et tegemist olevat radikaalse ja veendunud feministi (ingl k radical feminist; the seasoned feminist warrior) ning liikumise Brotherhood Movement liikmega. Just see liikumine olevat eelpool mainitud seminari korraldanud.

Kuna eeluurimine alles käib, siis blondiini tõelist nime ei avalikustata. Ajakirjandus nimetab teda lihtsalt Sarah’ks. Tõsi, tegelikult on internetis ära toodud nii kõnealuse daamikese nimi kui ka fotod, ettevaatuse mõttes kasutame meiegi siiski pseudonüümi.

Vahekorda tumestanud intsident

Sarah ütles, et on Stockholmist ära ja seda kuni seminari lõpupäevani. Kuid ootamatult naasis ta koju varem. Nad õhtustasid Julian Assange’iga ühes läheduses asuvas restoranis. Kui paarike seejärel korterisse jõudis, olevat nad tegelenud seksiga, mida tumestas “väga tähtis” (see asjaolu selgus hiljem) intsident – nimelt purunes vahekorra ajal preservatiiv. Sellest hoolimata olid nende suhted järgmisel päeval igati normaal-sed, isegi sõbralikud, sest Sarah otsustas Assange’i auks väikese peoõhtu korraldada.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)