Film õpetajast tõi Liis Nimikule noore filmitegija stipendiumi

Film õpetajast tõi Liis Nimikule noore filmitegija stipendiumi

TUBLI FILMITEGIJA: Liis Nimik ütleb, et filmi tehes sai ta aru, mis õpetaja töö raskeks teeb. “Õpetaja peab olema väga paindlik ja järjepidev ning ei tohi ära unustada seda, et klass koosneb väga erinevatest isiksustest,” selgitas ta.

Eelmisel nädalavahetusel, paar tundi enne Euroopa filmigala algust kuulutati välja esimene Kaljo Kiisa nimelise stipendiumi – mõeldud noorele filmitegijale – saaja, kelleks osutus Saaremaa tüdruk, Kuressaare gümnaasiumi vilistlane Liis Nimik.

See, et just tema osutus väljavalituks, tuli Liisi sõnul talle üllatusena. Küsimusele, mida ta plaanib stipendiumiga ette võtta, vastas Liis, et plaanib raha investeerida haridusse. “Tahan dokumentalistikat magistriõppes edasi õppida, täpselt ei ole veel välja mõelnud, kus – kas Eestis või välismaal.”

Sünnilt tallinlanna, kuid 11-aastaselt koos perega Saaremaale kolinud Liis lõpetas Kaarma põhikooli ja Kuressaare gümnaasiumi ning hiljem Tallinnas tehnikaülikooli. Tuleva aasta jaanuaris seisab tal ees Balti filmi- ja meediakooli filmiõppe diplomi kaitsmine.

Liis ütles, et mõte teha film õpetajaks saamisest oli temas küpsenud juba tükk aega. “Otsisin oma filmile peategelast umbes aasta aega ja mu esimene eelistus oleks olnud teha film Saaremaal,” rääkis Liis, lisades, et kuna tal tükil ajal ei õnnestunud sobivat karakterit leida, oli ta juba peaaegu veendunud, et see projekt ei ole määratud teostuma.

“Saatus tahtis aga nii, et sõbranna Taimi Margus viis mind kokku Helenega, kes otsustas oma esimest õpetajakogemust saama minna Ida-Virumaale, Maidlasse. Tema valik on seda filmi väga palju mõjutanud, just ümbritseva keskkonna näol,” märkis ta.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 109 korda, sh täna 1)