Päästeamet hoiatab lumetormi eest

Reedel on Eestis kogu ööpäeva jooksul tugev lumesadu ja tuul, päästeamet soovitab võimalusel vältida autoga liiklemist ja olla valmis elektrikatkestusteks.

Mahasadava rohke lume tõttu tuleks vältida autoga liikumist, eriti kõrvalteedel. Kui sõitmine on siiski vajalik, tuleb varuda piisavalt kütust, võtta kaasa laetud mobiiltelefon ja lumelabidas.

Võimalike elektrikatkestuste puhuks tuleks inimestel varuda koju tikke, küünlaid ja patareisid ning laadida mobiiltelefonid. Kui majapidamises sõltub vee saamine elektrist, tuleks varuda ka joogivett. Lume tõttu peab arvestama liiklemistakistustega ja varuma koju ka piisavalt toitu.

Kõrvalises kohas elavatel inimestel tuleks lahti hoida maja juurde viivad teed, et võimaldada juurdepääs pääste- ja kiirabiautodele, raskete teeolude tõttu võib viibida päästekutsete teenindamine kaugemates piirkondades. Elektrikatkestustest saab Eesti Energiat teavitada helistades või SMS sõnumiga telefoninumbril 1343.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 9 korda, sh täna 1)