Martin Öövel ja Tõnu Veldre käisid Strasbourg’is diplomi järel

Kuressaare ametikooli kunstilise kujundamise eriala teise kursuse õpilane Martin Öövel jõudis koos juhendaja Tõnu Veldrega kolmapäeval tagasi Strasbourg’ist, kus nad käisid Euroopa Nõukogu korraldatud fotovõistluse diplomit vastu võtmas.

“Rahvusvahelisele muinsuskaitseteemalisele noorte fotovõistlusele EPIM saatsime Martin Ööveli pildi, mis tehtud Kudjape kalmistul Wildenbergide kabelist. Eestist oli näitusel veel teinegi pilt – Suure-Jaani kirikust –, mille oli saatnud Triinu Paabut. Ka Triinu oli Strasbourg’is diplomit vastu võtmas,” rääkis Tõnu Veldre.

Vastne rahvusvahelise fotovõistluse laureaat, Noarootsi gümnaasiumi vilistlane Martin Öövel kavatseb pärast Kuressaare ametikooli lõpetamist minna Rootsi autodisaini õppima. Nii Martin Öövel kui ka Tõnu Veldre jäid Strasbourg’i-sõiduga väga rahule. “Seal nähtu ületas ootused. Näitusel eksponeeritud fotode kõrge tase oli üllatav. Kogemusi saime kuhjaga,” võttis Veldre reisi kokku.

Fotovõistlusele saadetud 112 000 fotost oli näituse tarvis välja valitud 190. Osalejaid oli viiekümnest riigist üle maailma. Fotovõistlusel sõelale jäänud pilte eksponeeritakse Euroopa Nõukogu majas, kus fotode autorid ja nende juhendajad võisid osaleda temaatilistel loengutel. Samas kostitati auhinnasaajaid lõunasöögiga. Pärast seda tutvusid osalejad Euroopa inimõiguste kohtuga. Muinsuskaitseteemalisel fotovõistlusel võisid osaleda kuni 22-aastased noored.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 114 korda, sh täna 1)