Maakonna solistid ja duetid võistlustules

Maakonna solistid ja duetid võistlustules

ÜKS PARIMAID DUETTE: 10.–12. klasside arvestuses tunnistati parimaks duetiks (vasakult) Maarja-Liis Mereääre ja Keidi Saksa etteaste.
Foto: Egon Ligi

Kuressaare gümnaasiumis toimus kolmapäeval Saare maakonna duettide ja solistide konkurss, mille parimad pääsevad otse edasi vabariiklikule solistide ja duettide laulukonkursile aasta alguses Saaremaa ühisgümnaasiumis.

Laulukonkursi korraldaja Laine Lehto rääkis Saarte Häälele, et kui veel paar aastat tagasi toimus maakondlik võistlus n-ö vabariikliku konkursi eelvooruna, siis nüüd on juba teist aastat tegemist eraldiseisva üritusega. Küll aga pääsevad ka nüüd parimad edasi vabariiklikule konkursile.

“Vanasti tulid maakondlikule konkursile ainult need, kes tahtsid kindlasti vabariiklikule võistlusele minna, siis oli võistlejate arv väiksem. Nüüd on lauljaid aga rohkem ja ei võistelda ainult selle nimel, et vabariiklikku vooru pääseda,” selgitas Lehto. “Samas valis žürii välja esikolmikud ja neist tõepoolest saadakse edasi vabariiklikule konkursile.”

Maakondlikul võistlusel astus võistlustulle 65 last ja noort, neist 53 solistidena. Esindatud oli viis linna- ja viis maakooli. Võistlus toimus viies erinevas vanusegrupis: 5.–6. kl solistid, 7.–9. kl solistid, 10.–12. kl solistid; 5.–9. kl duetid ja 10.–12. kl duetid. Solistid jagunesid omakorda kahte kategooriasse: A-kategoorias võistlesid spetsiaal-ses solistiõppes käivad lauljad, B-kategoorias üldhariduskoolides või ametikoolides õppivad lauljad.

Žüriisse kuulusid Sirje Medell, Antti Kopliste, Ave-Mai Aedna, Maris Rebel ja Kaia Oidekivi. Laine Lehto sõnul läheb lauljate ja ka lauluõpetajate tase aasta-aastalt aina ühtlasemaks ning eriti tunnustati lauljaid, kes näitasid üles omanäolisust ja julgesid eristuda.

VANUSERÜHMADE VÕITJAD
5.–6. kl B-kategooria solistid – Eva Aarnis (SÜG, juh Marika Aarnis)
5.–6. kl A-kategooria solistid – Reet Koppel (Inspira, juh Pilvi Karu)
7.–9. kl B-kategooria solistid – Stella-Liisa Lõhmus (Kärla PK, juh Marika Aarnis) ja Laura Põder (KG, juh Helle Rand)
7.–9. kl A-kategooria solistid – Kristiin Koppel (Inspira, juh Pilvi Karu) ja Kärt Männa (Inspira, juh Pilvi Karu)
10.–12. kl solistid – Sandra Kahu (Inspira, juh Pilvi Karu)
5.–9. kl duetid – Grete Reinsoo ja Kristin Kurvits (Inspira, juh Laine Lehto)
10.–12. kl duetid – Keidi Saks ja Maarja-Liis Mereäär (Inspira, juh Laine Lehto)
Pikemalt saab konkursi tulemustest lugeda Saarte Hääle kultuuriküljelt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 58 korda, sh täna 1)